Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Hiç düzenli ilişkim olmadı

Bugüne kadar düzenli bir ilişkim olmadı. Bu arada sevdiğim biri var ama ondan iki senedir ayrıyım. Tam unuttum diyorum, bana kendini hatırlatıyor. S.K./Ankara

Bugüne kadar düzenli bir ilişkinizin olmaması; güven duygusuyla ilgili bazı sıkıntılarınızın olduğunu düşündürdü. İlk bebeklik döneminde, anne-çocuk arasında güvene dayalı özel bir bağ vardır. Bu bağın vaktinden önce sonlanması veya düzenli olmaması; temel güven duygusunun oluşmasını engeller. Bu nedenle kişi; ileriki yaşantısında yakın ilişki yaşadığı her durumda, bilinçdışı olarak tekrar terk edilme korkusu yaşar. İncinmeye karşı kendini korumak için çeşitli savunma mekanizmaları geliştirir.

İLİŞKİNİN ADINI KOYUN
Sevdiğiniz kişinin gelgitleri de bu durumu biraz pekiştiriyor. Bu belirsizlikten çıkmak için ilişkilerde kendi rolünüzü tanımlamalı, beklentilerinizi netleştirmelisiniz. Duygularınızı onunla paylaşarak ilişkinizin adını koymanızda fayda var.

Eşimle hep tartışıyoruz
Kocamla saçma sapan şeyler yüzünen sürekli tartışıyoruz. Ama yatakta her şey değişiyor. H.Y./Hatay
Eşinizin sizinle ilişkisinde sergilediği davranışlarda bazı eksiklikler algılıyorsunuz... Beklentileriniz karşılanmadığını düşünüyorsunuz ancak bunları ona ifade edişinizde; yaşadığınız kızgınlık ve hayal kırıklıkları yüzünden, bazı yanlışlar yapıyor olabilirsiniz. Öte yandan, kavga iki kişi arasında yaşanır. Kavgalı iletişimde; sadece sizin değil, eşinizin de rolü vardır. Evlilik ve ilişkilere dair kişisel gelişim kitapları okumalı veya evlilik terapistine gitmelisiniz. Aksi takdirde, zaman içinde problemler büyüyebilir ve evliliğin diğer alanlarına da sıçrayabilir.

Eski eşleri moralimi bozuyor
Üç kez evlenmiş birine aşığım. Yaşadıklarımızı diğer eşleriyle de yaşadığını düşünüp üzülüyorum. Ş.T./Van
Yazdıklarınız, cinsel konularda biraz tecrübesiz ve yanlış bilgilere sahip olduğunuzu gösteriyor. Erkeği; erkeksi özellikleri, karakteri, sosyal statüsü, fiziksel ve psikolojik durumu oluşturur. Hoşlandığınız hanımefendi, sizi diğerleriyle kıyaslama düşünceleri içinde olmayabilir. Bir kadının ya da erkeğin birden fazla evlilik yapmasından çok, kişinin ne aradığı ve ne bulduğu önemlidir. Eğer ilişkiye devam etmek istiyorsanız, bu kaygılarınızla başetmek için onunla konuşmanızda fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA