Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ONUR YILDIRIM

Fenerbahçe’nin muhtemel rakiplerini fişlemek

20 Temmuz Cuma günü Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turu rakibi belli olacak. Buyurun size bir gün önceden olası rakipler hakkında mini bir istihbarat, fişleme çalışması...

Feyenoord "Kuyt'ın takımı"
2011-12 sezonu başında mali sıkıntılar yüzünden değerli oyuncuları kaybetmiş, tıpkı Beşiktaş gibi "Feda" demek zorunda kalmıştı.
Geçen sezon takımı sırtlayan üç önemli oyuncusunu kaybetti Feyenoord. Takımın gol yükünü çeken John Guidetti kulübü Manchester City'e dönerken, orta sahanın dinamosu El Ahmadi Aston Villa'ya transfer oldu. Orta sahanın önemli ismi Bakkal ise Dinamo Moskova'ya gitti.
Ama Feyenoord'lu taraftarlara hiçbir oyuncunun gidişi 2006 sezonu sonunda kaybettikleri Dirk Kuyt kadar koymamıştı.
Feyenoord Dirk Kuyt'ın efsane olduğu takım. 2006 sezonu sonunda Liverpool'a Kuyt transfer olduğunda büyük taraftar protestoları yaşanmıştı.
Feyenoord 10 yıldır Şampiyonlar Ligi yüzü görmüyor. En son 2002 yılında Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme maçı oynadıkları takım yine Fenerbahçe'ydi.
2002'de Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda yine Feyenoord'la karşılaşmıştı. Fenerbahçe ilk maçı Roterdamm'da 1-0 kaybedip Ortegalı, Serhat Akınlı Fenerbahçe, Pierre van Hooijdonk'lu Feyenoord'a İstanbul'da da 3-0 yenilerek elenmişti.

Vaslui "Henüz 10 yıl önce kurulan bir takım"
Fenerbahçe ve Feyenoord Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi oynadığı 2002 yılında kuruldu Vaslui. Bu yıl 10'uncu yılını kutlayan Vaslui Katıldığı tek Şampiyonlar Ligi ön elemesinde geçen sezon Twente'ye elendi. Euro Leuge'de Lazio'ya iki maçta da yenilmedi, Sporting Lizbon'u da 1-0 yendi. Kulübün sahibi eski bir hakem. Takımın yıldız futbolcusu Senegalli Ousmane N'Doye... Ousamene'nin kardeşi Dame N'Doye bu sene Trabzon'da forma giyecek.

Club Brugge "Hocaları, Aykut Kocaman'ı iyi tanıyor"
70'lerin sonunda üç sezonda iki Avrupa Final'i oynayan Club Brugge adını 80'lerin başında duyan rakipler titrerdi. Şimdi daha çok Euro Leuge'nin vasat üstü takımları arasında. Geçen sezon Club Brudge'ın başında Aykut Kocaman'ın selefi Daum vardı. Bu sezon Daum'un yerine getirilen isim de Aykut Kocaman için çok tanıdık. Leekens! Leekens 1992'de Trabzon'un başındaydı. Leekens ve Aykut, Leekens Trabzon'un başındayken karşı karşıya gelmiş Aykut'un 2 golüyle Fenerbahçe Trabzon'u Avni Aker'de 4-3 yenmişti.


Motherwell "Tesadüfen Şampiyonlar Ligi'ndeler"
İskoç Ligi'nin geçen sezon başarı öyküsüdür Motherwell. Dar bir kadroyla Ligi üçüncü bitirip ilk kez Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynama hakkı kazandılar. Bu büyük bir başarı çünkü 1886 yılında kurulan Motherwell tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nin kapısına gelmeyi başardı. Aslında şanslıydılar. Ligi Celtic ve Glasgow Rangers'ın ardından üçüncü sırada bitiren Motherwell, Glasgow Rangers'ın finansal sorunlardan dolayı lisans alamaması üzerine iflasını istemesinden dolayı ülkenin ikinci Şampiyonlar Ligi biletini kapmış oldu. Motherwell'in lakabı "the Steelmen" Motherwell iddia kuponlarının en popüler takımlarından ama bir Osasuna değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA