Antalya
Manavgat, Taşağıl'da kurulan soğutma tankıyla günlük 30 ton süt muhafaza altına alındı. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB), Yeniköy, Gündoğdu ve Taşağıl'a da çiğ sütte bakteri oluşumunu önlemek için süt soğutma tankı kurdu. MASÜB, 2 yıl içinde Manavgat'ın değişik bölgelerine kurduğu süt soğutma tanklarıyla süt ve süt mamullerinin korunmasında Türkiye'ye örnek oldu. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği (TSÜMB), süt tankı kurulması ve sütün kayıt altına alınmasında MASÜB'ü örnek seçti. MASÜB Başkanı Bilal Ay, süt ve süt mamullerinin korunmasında hassas davrandıklarını Manavgat'ta toplanan sütün yüzde 90 oranında sağıldıktan sonra soğutma tankında muhafazasında başarı olduklarını belirtti.