Antalya'da bir tohum firmasının yeşil sivri biberde yaptığı ıslah çalışmasıyla ürettiği mor sivri biber, özellikle yurt dışında popüler oldu. Anamas Tohum Firması Yönetim Kurulu üyesi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Serkan Kasapoğlu, yaklaşık 4 yıl önce yerel köy popülasyonları üzerine yaptığı araştırmada, besin ve vitamin bakımından zengin olduğunu belirlediği ürün ile yeşil sivri biber tohumu konusunda ıslah çalışması yaptı.
C VİTAMİNİ DEPOSU
Hasadı yapılan ürünler üzerinde de analiz çalışması yaptıran Kasapoğlu, mor biberin yeşil sivri bibere göre verim, kalite ve hastalık dayanımları bakımından bir farkı bulunmadığını ancak C vitamini ve antioksidan oranları açısından oldukça zengin olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Ürünlerinin 10 ülkeye gönderildiğini bildiren Kasapoğlu, "İlk tepkiler oldukça olumlu yönde. Lezzet ve aroma açısından da yeşil bibere göre daha iyi" diye konuştu.