Bu yıl 26'ncısı düzenlenen ANFAŞ Hotel Equipment kapsamında gerçekleşen Altın Kep Yarışması büyük bir heyecana ev sahipliği yapıyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Şefler Birliği tarafından düzenlenen yarışma 3 gün sürecek. Bu yıl bin 670 yarışmacının katıldığı etkinlikte aşçılar 10 ayrı kategoride hünerlerini sergileyecek. Yarışmada ayrıca 11 ülkenin aşçıları ile 8 ülkenin aşçılık okullarında eğitim gören öğrenciler de yer alacak. Şefler Birliği Başkanı Fahir Telli, "Yarışmanın amacı turizmdeki yemek kalitesini uluslararası standartlara çıkarmak ve Türkiye'deki aşçıların dünya ile entegre olmasını sağlamak. Ayrıca gastronomi alanındaki gelişmeleri bu yarışma sayesinde ülkemize getirmiş oluyoruz. Misafirlerimize uluslararası standartlarda ve kendi mutfağımızın da özünü bozmadan modernize ederek alternatifler sunmayı amaçlıyoruz. Antalya'ya Altın Portakal'ın yanında bir de Altın Kep yarışması kazandırarak bir gastronomi şehri olduğumuzu kanıtlıyoruz" dedi.