HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini ikişer büyük ince parçaya ayırın ve her birini üç parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Kestiğiniz tavuk parçalarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra da yarı yarıya ölçüdeki galeta unu ve tel şehriye karışımına bulayıp, tavada kızartın. Tercihe göre yeşillikler ve patates salatası ile servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü 2 yumurta (çırpılmış) 1 kahve fincanı un 1 kahve fincanı galeta unu 1 kahve fincanı tel şehriye 1 çay bardağı kızartma yağı Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Browni
HAZIRLANIŞI
İLK olarak bir kaba yağ, şeker, vanilya ve tuzu koyup yumuşayana kadar yoğurun. Yumurtayı ekleyip karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı aliminyum kaplı tepsiye döküp fırında 170 derecede 20 dakika pişirin ve soğutun. Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün ve bir kabın içinde benmari usulu eritin. Kekin üzerine dökün. Donduktan sonra kare kesip servis tabağına alın. Yanında vanilya dondurma ile servis edin.
MALZEMELER
1 su bardağı şeker 125 gr margarin 3 adet yumurta 1.5 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 150 gr bitter çikolata 1 paket kabertma tozu 1/2 çay kaşığı tuz
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY Su Otel Aşçıbaşı