Medıcal Park Antalya Hastanesi Diyetisyeni Aysun Yurdakul, Kurban Bayramı'nda beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu. Bayram süresince şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin de arttığını belirten Yurdakul, "Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede hem de sindirmede zorluğa yol açar. Bu nedenle mide-bağırsak hastalığı olanlar kurban etlerini hemen tüketmemeli. Buzdolabında birkaç gün bekletildikten sonra haşlama ya da ızgarada olarak tüketilmeli" şeklinde konuştu.
ETİ KIZARTMADAN PİŞİRİN
Yağlı etlerin doymuş ve kolesterol içeriğinin daha yüksek olması nedeniyle görünür yağlardan arındırılmış bir şekilde ve sınırlı miktarda tüketilmesi gerektiğinin belirten Yurdakul, "Kan şekerinde ve tansiyonda ani dalgalanmalara sebep olabilecek ağır şerbetli hamur tatlıları ve kızartılarak pişirilen yağlı et grubundan uzak durmalı ya da en asgari düzeyde tüketilmelidir" dedi.