HAZIRLANIŞI
Tereyağ ve zeytinyağı tencerede eritilir. Yağ kızdıktan sonra arpa şehriye ilave edilir ve kahverengileşinceye kadar kavrulur. Tavuk suyu ve tuz ilave edilir. Defne yaprağı konulup kısık ateşte suyu çekilinceye kadar pişirilir.
MALZEMELER
250 gram arpa şehriye, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz, 3 bardak tavuk suyu, 1 dal defne yaprağı.
Ramazan kompostosu
HAZIRLANIŞI
Tencereye su ve şekeri alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca çileklerimizi ilave edelim. Rengini bırakıncaya kadar kaynatalım. Pişen kompostoyu bir sürahiye alalım ve ılıdıktan sonra soğuması için dolaba kaldıralım.
MALZEMELER
5 su bardağı çilek 1 su bardağı şeker 6 su bardağı su İsteğe göre nane