HAZIRLANIŞI
Yufkaları mutfak tezgahına dizin. Her bir yufkayı 4 eşit parçaya keserek üçgenler elde edin. Her bir üçgenin geniş tarafına bir dilim pastırma yerleştirin. Üzerine birer dilim dil peyniri yerleştirip yufkanın kenarlarını içe doğru katlayadıktan sonra genişçe yayın. Ayçiçek yağını tavada iyice ısıtın ve sardığınız börekleri kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
3 yufka, 200 gr dil peyniri,
200 gr pastırma, ayçiçek yağı,
arzuya göre börek için hazıranan harca domates veya biber reçeli ilave ederek değişik tatları deneyebilirsiniz.
ÜZÜM HOŞAFI
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları yıkayın. Derin bir tencerede su, şeker ve limon tuzu parçacıklarını kaynatın. Su kaynayınca üzümleri ve kayısıları ilave edin. 20-25 dakika pişirin. Soğuduğunda servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm ya da kuş üzümü
3/4 su bardağı şeker
2-3 parça limon tuzu
1,5 litre su