HAZIRLANIŞI
Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatlar bir kapta katıştırılarak iyice yoğrulur. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak köfteler hazırlanır. Halka halka doğranmış patlıcanlar tavada hafifçe kızartılır. Fırın tepsisine doğranmış biber, patlıcan ve köfteler sırayla dizilir. Cam bir kasede ılık suyla sulandırdığınız salçayı üzerine dökerek 220 derece deki fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.
MALZEMELER
4-6 kişilik
500 gr dan kıyma, 500 gr patlıcan, 1 soğan, 250 gr sivri biber, 3 domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 dal maydanoz, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve ayçiçek yağı.
FISTIKLI KEŞKÜL
HAZIRLANIŞI
Sütün bir bardağını ayırıp geri kalanını şekerle kaynatın. Ayırdığınız bir bardak süte yumurta sarılarını, pirinç unu ve unu ilave edip çırpın. Kaynayan süte yavaşça karıştırarak ekleyin. 5 dakika kadar kaynatıp Antep fıstığı ekleyin. Bir taşım daha pişirip keşkülü kaselere koyun. Soğutun ve servis yapın.
MALZEMELER
1 litre süt, 10 yemek kaşığı toz şeker, 2 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı, 2 yemek kaşığı un, 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı pirinç unu.