HAZIRLANIŞI
Semizotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayıp ayçiçeği yağında kavurun. İnce doğradığınız biberleri ekleyin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip 1-2 dakika kavurun. Elinizle kopardığınız semizotunu, baharatları ve pirinci ilave edip üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın. Yoğurt çok yakışacaktır. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
MALZEMELER
1 demet semizotu, 1 soğan, 1 sivri biber, 2 domates, 1 yemek kaşığı pirinç, 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 1/2 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber, kırmız toz biber.
GÜLSULU SÜTLAÇ
HAZIRLANIŞI
1,5 su bardağı suyla yıkanmış pirinci tencereye koyun, kapağı kapatın ve10 dakika haşlayın.
Sütü döküp pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Dibi tutmadan 1 dakika kaynatın.
Gülsuyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirin.
Sütlacı kaselere pay edin ve üzerine Antep fıstığı serpin.
Soğuk servis edin.
MALZEMELER
8 su bardağı süt, 1 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 kahve fincanı gül suyu.