HAZIRLANIŞI
Geniş bir tavada zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavuralım. Mantarları ince doğrayıp ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Spagettiyi paketin üzerindeki süre kadar sıcak suda haşlayalım. Mantarlı karışıma kremayı ekleyip karıştıralım. Tuzla tatlandırıp 5 dakika pişirdikten sonra makarnayı ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
4 kişilik 1 paket spagetti, 1 demet maydanoz, 200 mililitre krema, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 soğan, 1 su bardağı kültür mantarı, 1 su bardağı kestane mantarı, ve tuz.
LİMONLU NANE ŞERBETİ
HAZIRLANIŞI
Su hariç tüm malzemeleri kapalı bir kapta çalkalayıp 8 saat bekletelim. Daha sonra suyu ekleyip kaynatalım. Soğuduktan sonra tülbentten süzüp soğuk servis yapalım.
MALZEMELER
4 adet limonun suyu, 10 dal taze nane, 200 gram şeker, 2 litre su, 1 yemek kaşığı bal, 3 karanfil.