Lezzete açılan kapı Cadde 63

Bu hafta iştahınızı açacağım biraz... Umarım diyette değilsiniz! Konyaaltı’nın en yenisi Cadde 63’ün mutfağındayım. Burası bir Urfa restoranı ve bu güzel işletmenin sahibesi Tuğba Kendirci ile çok lezzetli bir röportaj gerçekleştirdik

Lezzete açılan kapı Cadde 63

Urfa mutfağına ve yemek kültürüne tam anlamıyla tanıklık etmek için Konyaaltı'nın en yenisi Cadde 63'ün mutfağındayım. Anadolu'nun en özgün mutfaklarından birine sahip olan Urfa'nın, yöreye özgü lezzetlerini Antalyalılarla buluşturan bu güzel işletmenin sahibesi Tuğba Kendirci ile tadıyorum. Urfalıların yemeklerinden sonra bilinen en belirgin özelliği olan misafirperverlikleriyle beni ağırılıyor. Beni tanıyanlar bilir, en sevdiğim tatlı künefedir. Hal böyle olunca tatmak için sabırsızlanıyorum. Nihayet, bu eşsiz lezzetle buluşuyorum. İnanın Cadde 63'ün künefesine kefilim, benden söylemesi, kendinizi ödüllendirmiş olursunuz.
Öncelikle sizi biraz tanımak isteriz?
5 Aralık 1988 Antalya doğumluyum. Asıl mesleğim iç mimarlık. Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi mezunuyum. Yirmi yıldır Konyaaltı bölgesinde inşaat sektöründe olduğumuzdan ailemizin büyüğü dedemiz bizlere mimar yada mühendis olmamız konusundaki arzusunu her fırsatta dile getiriyordu. Ben de mezun olduktan sonra diplomamı dedeme hediye ederek hem sevdiğim bir mesleğim oldu, hem de onu kırmamış oldum. Şimdi de gıda sektöründeyiz. Yeni bir restoran açtık, onu işletiyorum.
Neler var Cadde63'de?
Pide, kebap, et çeşitleri var. Urfa mutfağı baskın ama biz hiç bir şey eksik olsun istemiyoruz. Konyaaltı bölgesinde balık adına da talep fazla olduğundan menümüzde mevcut. Grup yemekleri için özel spesiyaller istenirse bir gün önceden haber verilmesini istiyoruz.

HİJYEN KONUSU ANNEMDE
Cadde63'ün hijyen anlayışı nedir? Bir de dekorasyonu sormalı size?
Biz Cadde63 olarak dekorasyon anlamında biraz standartların dışına çıktık. İç mimar olduğum için mekanın tasarımıyla ben ilgilendim. Hijyen olarak da ailece bu konuda aşırı hassas ve titiz olduğumuzdan kendi evimizmiş gibi aşırı özen gösteriyoruz. Bu konuyla da özellikle annem ilgileniyor. Zaten bu sebeple bizim de misafirlerimizin de içleri oldukça rahat "annemizin mutfağında gibiyiz" diyorlar, mutlu oluyorum.
Mutfakta kullanılan malzemeler nerelerden tedarik ediliyor?
Ürünlerimizi, baharatlarımızı, salça, bulgur gibi ihtiyaçlarımızı Urfa Birecik'ten özel olarak getirtiyoruz. Diğer restoranlardan damak tadı olarak bizi ayıran en temel sebeplerden birinin de çoğu malzemeyi yerinden tedarik ediyor olmamız diye düşünüyorum. Et konusunda da makineden geçirmek yerine özel bir zırhla kilolarca eti kıyma haline getiriyoruz. Bu sebeple çatalınızı ete batırdığınız zaman pul pul dökülüyor. Bu etin çok daha fazla lezzetli olmasını sağlayan meşakkatli ama lezzet adına iddialıysanız yapmanız gereken önemli bir uygulamadır.

HARRA KEBABININ SIRRI
Meşhur Harra kebabınızı bize biraz anlatır mısınız?
Bizim Cadde63 olarak yapmaya çalıştığımız şey aslında etin içeriğini hiç değiştirmeden sunumlarında fark yaratarak lezzetlerimize görsellik de katmak çabasındayız. Sorduğunuz bizim meşhur "Harra" kebabımızın sosu acı yapılabiliyor isteğe göre soslarımız değiştirilebiliyor. "Harra" kebabında patlıcan, peynir, tereyağında kavrulmuş çam fıstığı vardır ve reçetesini buradan açıklayamayacağımız bir lezzet sırrı olarak kalması arzusundayız.
Dekorasyonunuzla ve verdiğiniz hizmet ile biraz çıtayı yükselttiniz fiyat politikanız da yüksek mi?
Biz yaptığımız dekorasyondan da fazlasını meydana getirmek arzusundaydık. Ama 'pahalı' zannedilmekten çekindim. Ama fiyatlarımız piyasadan asla yüksek değil. Porsiyonlarımız da oldukça doyurucu. Bizim amacımız daha şık daha hijyen bir yerde piyasadaki fiyatlardan farksız ama hizmet açısından farklı bir hizmet alınması. Antalya'da Cadde63 gibi bir markanın var olması büyük şans ama şimdilik Antalya'nın en şanslı bölgesi Konyaaltı. Evlere paket servis hizmeti olarak söylüyorum. Konyaaltı bölgesi ve çevresine paket servisimiz var. Elimizden geldiğince bu hizmet ağını büyütmek niyetindeyiz.
Cadde63 ile ilgili hedefiniz nedir?
Ön gördüğümüz noktaya geldiğimizde yeni şubeler açmak, hizmet kalitesini daima korumak.
Gelelim röportajımızın en tatlı yerine bize biraz şu meşhur künefe ve kabak tatlınızdan bahsetseniz?
Evet kabak tatlımız ve künefemiz çok meşhur. Künefe konusunda Urfa ile Hatay arasında bir çekişme var biliyorsunuz. Damak tadına düşkün olanlar gelip tatsın. Hangisi daha iyi kendileri karar versin.

Fulya SARMAN

BİZE ULAŞIN