Antalya, 'Gıda ve Tarımda Fırsatlar, Riskler ve Sürdürülebilirlik' konulu panele ev sahipliği yaptı. Panelin açılış konuşmasını yapan Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Türkiye'de gıda sektörünün uluslararası ölçekte hak ettiği yere ulaşabilmesi, yeni fırsatlara yelken açabilmesi için düzenlenen bu etkinliğin önemine değindi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim de dünyanın tüketim alışkanlığının değiştiğine dikkat çekti. Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer "Türk tarımının nasıl ayağa kalkabileceğini, Türkiye'nin dünyada nasıl söz sahibi olabileceği konusunda görüşlerimizi açıklamaya devam edeceğiz" diye konuştu.