Antalya'da domates üreticileri don nöbeti tutmaya başladı. Örtü altı üretimin merkezlerinden biri olan Aksu İlçesi'nde üreticiler, güneş batınca seralarındaki sobaların başına geçti. Gündüz seralara taşıdıkları odunları gece boyunca yakan üreticiler, ısının 5 derecenin altına düşmemesi için yoğun çaba sarf etmeye başladı. Seraların yoğunlukla bulunduğu Alaylı Mahallesi'nde, sürekli olarak ısı değişimini kontrol eden üreticileri, zorlu nöbetleri sırasında buradaki tek kıraathanenin sahibi Hasan Dalman da yalnız bırakmadı.
KRİTİK 10 GÜN DAHA VAR
Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin, 20 gündür aralıklarla soba yakmak zorunda kaldıklarını belirterek, gelecek 10 günün de kritik olduğunu söyledi. Akşam saatlerinde serasında don olayının görülmeye başladığını belirten Şahin, "Bu yıl kurak, sert bir kış geçiyor. Sebzeleri korumaya çalışıyoruz. 1 dönüm seranın odun maliyeti 2 bin TL, diğer masraflar- la birlikte bir sezonda domatesin maliyeti 15 bin TL'yi buluyor" dedi. Şahin, domatesi 1 buçuk ile 2 TL arasında sattıkları zaman ancak kar edebildiklerini ifade etti.