HAZIRLANIŞI
Tencereyi ocağa alın, biraz zeytinyağı dökün. Küp küp doğradığınız soğanı ve havuçları da ekleyerek hafifçe soteleyin. Tavuk etlerini de kuşbaşı şeklinde doğrayarak tencereye ilave edin. Tavukları da kavurun, ardından baharatlarını ekleyip karıştırın. Şehriyeleri ayrı bir tavada kavurun. Hazırladığınız tavuklu harcı kavrulan şehriyelerin üzerine ilave edin. Ardından sıcak suyu ekleyin. Suyunu çekip şehriyeler pişene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozları üzerine serpiştirin ve dinlendirdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı arpa şehriye, 3 su bardağı su, 2 adet tavuk göğsü, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 adet havuç, 1 çay bardağı mısır, Yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yeni bahar, Tuz, zeytinyağı
KAKAOLU ISLAK KEK
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde yumurta ve şekeri bir mikserle beş dakika iyice çırpın. Daha sonra içine süt, sıvıyağ ve kakaoyu ekleyin. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın. Daha sonra unu ilave edin. Vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. 200 derecedeki fırında pişirin. Piştikten sonra önceden ayırdığınız bir su bardağı karışımı üzerine dökün.
MALZEMELER
4 tane yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı kakao, 2 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu