Moskova'da 5 yıldır işlettiği Japon mutfağı restoranını kapatarak Antalya'ya dönen Soner Turhan, kapattığı restoranın malzemeleriyle Antalya'da bir restoran açtı. Uzakdoğu mutfağına ilgiyi artırmak isteyen Soner Turhan, yabancı aşçılarıyla birlikte restoranında çocuklara Japonların geleneksel tadı sushinin yapımını öğretiyor.
SUSHİ YAPMAYI ÖĞRENDİLER
Rusların yoğun yaşadığı Konyaaltı Altınkum Mahallesi'ndeki restoranın bu etkinliğine katılanların tamamı Rus çocuklardan oluştu. İnsanların Japon ve Uzakdoğu mutfağına ön yargısını kırmak istediğinin altını çizen Turhan, "Çiğ balık yaklaşımının kalkmasını istiyorum. Sushi son derece sağlıklı ve yararlı bir besin. Çocuklardan başlayarak sushiyi tanıtmak istiyorum" dedi.