Fırın makarna

Fırın makarna

  • Akdeniz
  • Salı 07.06.2017
MALZEMELER
1 paket fırın makarna, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 3 su bardağı soğuk süt, 2 adet yumurta sarısı, 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi, 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1/4 demet dereotu.

HAZIRLANIŞI
Makarnaları 10 dakika kadar haşladıktan sonra suyunu süzün. Fırın kabını tereyağıyla yağlayıp makarnaları bu kabın içine alın. Tereyağı eritip unu ilave edin ve kavurun. Soğuk sütü ve yumurta sarısını ekleyin. Rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuzla da hazırladığınız sosu lezzetlendirin. Sosu makarnaların üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve 180 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Dereotuyla servis edebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN