MALZEMELER
1/2 yemek kaşığı tereyağı, 3 adet yufka, 2 orta boy su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta, 1/3 demet maydanoz, 200 gram beyaz peynir veya lor, Kuru nane veya pul kırmızı biber.
HAZIRLANIŞI
Süt, yağ ve yumurtayı bir kapta karıştırın, büyük boy teflon tavanın içini tereyağı ile yağlayın. Bir yufkayı tavanın içine, fazlası dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine sütlü karışımı sürün. Yarım yufkayı fazlası dışarıda kalacak şekilde döşeyip üzerine sütlü karışımı sürün. Diğer 2 yarım yufkayı aynı şekilde tavaya yayıp karışımı sürün. Son kat yarım yufkayı tavaya döşeyip bu sefer üzerine hazırladığınız peynirli harcı yayın. En sonunda yanlarda kalanı üste alıp böreği kapatın. Kalan sıvıyı da üzerine dökün. Biraz sulu gibi kalacak. En az iki saat bekletin. Sonra kısık ateşte yapışmaması için ara sıra sallayarak ve üzerine bir kapak koyarak pişirin. 15-20 dakika sonra altı kızarana kadar pişirin. Kızarınca ters yüz edip altı kızarana pişirin.
Mert BOZ Rafine Lara Baş Aşçısı