Antalya'nın Akseki ilçesinde ağustos ayında her hafta bir mezarlıkta yemek verme geleneği 350 yıldır yaşatılıyor. Değirmenlik Mahallesi'nde 'Mezarlık Yemekleri' olarak adlandırılan yörük ananesi, her yıl ağustos ayında gerçekleştiriliyor. Mahallelinin yardımlaşarak katkıda bulunduğu yemek geleneğinde, her hafta cumartesi ya da pazar günleri davetlilere, aşçıların büyük kazanlarda pişirdiği kavurma, bulgur pilavı ile palize tatlısı ikram ediliyor.
2 BİN DAVETLİ KATILDI
Değirmenlik Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, mahallede 'Erenler', 'Yeni Mezarlık', 'Türbiye' ve 'Medrese' adlarında 4 mezarlık bulunduğunu ve geleneğin buralarda yaşatıldığını belirtti.