Türkiye'nin gül bahçesi Isparta, lavanta üretimiyle de adını duyurmaya başladı. Keçiborlu ilçesindeki Kuyucak, Kuşçular, Aydoğmuş, Çukurören ve Ardıçlı köylerinde toplam 5 bin dekar alanda gerçekleştirilen lavanta üretiminden 250 ton çiçek elde ediliyor. Bu güne kadar görsel güzelliği ve kırsal turizme sağladığı katkıyla ön plana çıkan lavanta şimdi de balı ile konuşulur hale geldi.
7.5 TON BAL HEDEFLENİYOR
Gezginci arıcılık faaliyetinde bulunan Mehmet Karakoyun, Keçiborlu bölgesindeki lavanta tarlalarına 600 arı kovanı kurarak, lavanta balı üretimine başladı. 2017 yılının ilk bal hasadını yapan Mehmet Karakoyun, "Bu yıl 7- 7.5 ton bal almayı hedefliyoruz" dedi. Türkiye'de en özel balın lavanta ve kestane olduğunu vurgulayan Karakoyun, lavanta balının insan sağlığına çok büyük yararları olduğunu kaydetti.