Antalya'da 'Avrupa Uyum Çalışmaları ve İyi Eğitimli Personelin İstihdamı Projesi' kapsamında meslek liseleri arasında 'Avrupa Lezzetleri Yemek Yarışması' düzenlendi. Manavgat Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fethi Yılmaz Sezer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Evliya Çelebi Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin koordinatörlüğünde bir otelde düzenlenen yarışmaya Antalya, Aksaray, Ankara, Ordu, Diyarbakır ve Adana'daki 8 meslek lisesinden 24 öğrenci katıldı.
4 ÜLKE YEMEĞİ YAPTILAR
Yarışmaya katılan okulların öğrencileri, İspanya, Romanya, Polonya ve Bulgaristan kültürlerine ait 'başlangıç, ana yemek ve tatlıları' hazırlamak için yarıştı. Manavgat Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan otel aşçıbaşılarının jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, öğrenciler görseli güzel ve lezzetli yemekler hazırlamak için mücadele etti. Öğrencilerin hazırladığı yemeklere sunum, lezzet ve dekor olmak üzere 3 ayrı kategoride puan verildi.
500'ER LİRA ÖDÜL VERİLDİ
Elmadağ Hasanoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Betül Özgür, Aleyna Yalçın ve Yaren Tek 89,75 puan alarak birinci oldu. Yarışmada Ünye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 82 puanla ikinci, Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de 70 puanla üçüncü oldu. Yarışmada birinci öğrencilere 500'er lira, ikincilere 300'er lira ve üçüncülere de 150'şer lira ödül verildi.