Genç aşçıdan ödüllere ambargo

Genç aşçıdan ödüllere ambargo

18 yaşındaki liseli Doğukan Karataş, yaptığı yemeklerle ödülleri topluyor. Genç aşçının hedefi yüksek öğrenimini de yapıp mesleğinde zirveye çıkmak

  • Akdeniz
  • Çarşamba 02.11.2017
ANTALYA Konyaaltı Mehmet Zeki Balcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MZBL) Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Doğukan Karataş, bir yılda katıldığı yarışmalarda 7 ödül kazandı. Karataş, Şef Mavi Fethiye Yemek Yarışması'nda ana yemek dalında 4'üncü ve tatlı dalında ise 3'üncü oldu. Karataş, İstanbul Culinary Cup yarışmasında ise Avrupa 3'üncülüğünü elde etti. Bolu Mengen'de gerçekleştirilen yarışmada da dereceye giden Karataş, kazandığı başarılar sayesinde Mengen Aşçılar Federasyonu'na seçilen en genç üye oldu ve derneğin başkan vekilliği görevine getirildi. Karataş, son olarak Uluslararası Alanya Altın Kepçe Turizm Festivali ve Aşçılar Yarışması'nda üçüncülüğü kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Genç aşçı, "Okula başlamadan önce de evdeki yemekleri ben yapıyordum. Üniversitede gastronomi bölümünü okuyup alanımda lider olmak istiyorum. Çünkü yemek yapmak ayrı bir sanattır ve her insan bunu başaramaz" dedi.

Esin BOZDEMİR / ANTALYA
BİZE ULAŞIN