Akdeniz Üniversitesi'nde 'Kültürler arası yemek' etkinliği düzenlendi. 2017- 2018 eğitim-öğretim döneminde Mevlana Değişim Programı ve Erasmus+ programları ile dünyanın çeşitli coğrafyalarından gelen öğrenciler etkinliğe katıldı. Filistin, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Rusya, Ukrayna, Almanya ve Litvanya'dan gelen öğrencilerin kendi ülkelerinin mutfaklarından çeşitli lezzetler hazırlayıp sunduğu yemekte katılımcılar, uluslararası öğrencilerin hazırladıkları yemeklerin tadına bakarak öğrencilerden ülkelerinin yemek kültürleri hakkında bilgiler aldı.
KÜLTÜR ZENGİNLİĞİ
Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörlüğünde düzenlenen bu tür etkinliklerle Uluslararası öğrencilerle sık sık bir araya geldiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, bu etkinliklerin öğrenciler arasında kültürlerarası iletişimi geliştirdiğini, hem öğrencilerin hem de personelin farklı kültürlerle zenginleştiğini ifade etti. Uluslararası öğrencilerin maharetlerini sergilediği yemekte öğrenciler, kendi ülkelerinden geleneksel lezzetleri hazırlayıp tanıtma fırsatı buldukları için duydukları mutluluğu dile getirdiler.