ANTALYA'NIN Gazipaşa ilçesinde, az maliyetle birim alandan daha fazla verim alma çabasına giren Tural ailesi, Türkiye'de nadir görülen bir sistemi ilçeye kurdu. 6 dönüm arazi kiralayan Ali Tural ve oğlu Fatih Tural, havuz sistemi ile marul üretimi yapmaya başladı. Seraların içerisine 20-30 santimetre derinliğinde oluşturan havuzlara yerleştirilen yüzen süngerlerin üzerine dikilen marullar, 30-35 gün içinde hasat noktasına ulaşıyor. Üretici Fatih Tural, "İlaç kullanmıyoruz. Topraksız olduğu için hem verim daha çok hem de çok lezzetli" dedi. Tural, "Dönüme 20 bin marul ekiyoruz. 1 hasatta haftalık 11 bin marul topluyoruz. Bize ortalama bir maruldan 50 kuruş kar kalıyor" dedi.