Şifa dağıtan doğal ürünlere yeni bir bitki daha eklendi; çörek otu. Son günlerde adından sıkça söz ettirip popülerleşen çörek otu yağı ve öğütülmüş çörek otu birçok derde deva olacak nitelikte.
Havaların soğumasıyla birlikte aktarlar da daha sık ziyaret edilir oldu. Peki en çok talep gören şifacı bitkiler hangileri? Hangi bitkiler ne işe yarıyor?
Cihan Haber Ajansı'nın görüştüğü aktar Erdem Karaduman, "En başta ıhlamur, okaliptus, hatmi çiçeği, kuşburnu, ekinezya ve nar çiçeği ürünlerle öksürük ve balgam vücuttan atılabilir. Bu ürünlerin aynı zamanda bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ve vücut direncini artırıcı özellikleri vardır. Bunlara ek olarak arı sütü-bal-polen karışımı macunlar ve propolis önerebiliriz. Bitki ile tedavide dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi de düzenli ve sabırlı tüketmektir. Halkımız da yıllardan bu yana yanlış bitki tüketimi vardır. Ürünleri aldıkları aktarların bilgisi ve görüşleri doğrultusunda tüketmek bitki ile elde edilecek şifanın artmasına en önemli etkendir. Örnek verecek olursak ıhlamurun kaynatılıp içilmesi yanlış tüketim olduğundan dolayı beklenen şifayı vermemektedir. Doğrusu ise ıhlamuru kaynatmadan demleme usulü yapılması ve mümkünse şeker yerine bal ile tatlandırılması gereken şifayı verecektir. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerinden biride doğal pekmezler ve özellikle de keçiboynuzu (harnup) pekmezine çok yoğun ilgi oluyor. Öksürük, balgam söktürücü, kan yapıcı ve çocuk gelişiminde özellikle sigara içenler için birebir üründür. Yapılan araştırmalarda akciğer kanserine yüzde 90 iyi geldiği bilinmektedir." dedi.