MALZEMELER
2 litre su, 2 su bardağı nohut
yarım paket erişte veya mantı
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
YAPILIŞI
Çorbayı yapmak için nohudu akşamdan ıslatmalısınız. Önce tenceremize iki litre suyu ekleyip kaynatıyoruz. Çorbayı hazırlamak için ıslattığımız nohudu ayıklayıp kaynamakta olan suya atınız. Nohutların pişmesine yakın erişte veya mantıları ilave ediniz. Bu karışım pişince ateşi kapatınız. Ayrı bir tencerede yağı eritip biber salçası, nane ve ezilmiş sarımsağı sos haline getiriniz. Bu sosu tencerede bekleyen çorbaya ilave ederek üç dakika pişiriniz. Şayet kıvamı çok koyu olursa sıcak su ilave ederek kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
TAVUKLU
MALZEMELER
500 gr. bamya
500 gr. tavuk
1 çorba k. domates salçası
1 havuç
1 soğan
2 domates
2 diş sarımsak
2 yeşil biber
sıvıyağ
Tuz,su
YAPILIŞI
Tavuğu kuşbaşı doğruyoruz. Bamyayı ayıklıyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz ve soğanı, sarımsağı kavuruyoruz. Havuç ve biberleri de doğruyoruz. Havucu, biberi ve tavuğu da ilave ederek kavuruyoruz. Bamyayı da tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tencereye salçayı koyup tekrar karıştırıyoruz. Domatesleri de üzerine koyuyoruz.Tuzunu ve suyunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.