Çiğ et hamilelerde düşüğe neden oluyor

Çiğ et hamilelerde düşüğe neden oluyor
Kurban eti hamileler ve anne karnındaki bebekler için büyük bir riski de beraberinde getiriyor. İyi pişmemiş, çiğ kalmış etten geçen birçok hastalığın altını çizen Ankalab Laboratuvarları'ndan Doç. Dr. Çakır Güney, söz konusu parazitlerin göz ve beyinde kalıcı hasara yol açabildiğini ve gelişim geriliği oluşturduğunu söyledi. Kurban Bayramı öncesi tüm gebeleri uyaran ve toksoplazma parazitinden korunmak için tavsiyelerde bulunan Çakır Güney, "Bu parazit bazı hayvanların vücutlarında bulunuyor ve bu hayvanların etleri pişirilmeden ya da az pişmiş yenildiğinde insana geçebiliyor" dedi.

KORUNMA YÖNTEMLERİ

Anne adaylarının gebelik planladıkları d��nemde bu enfeksiyonu geçirip geçirmediklerini kan ölçümlemelerini yaptırarak öğrenmelerini öneren Çakır Güney, hijyen kurallarının önemine değinerek, "Kurban etleri iyi pişirilerek yenmeli, meyve ve sebzeler iyi yıkanmalı. Anne adayları kedilerle yakın temasta bulunmamalı" uyarılarında bulundu.
BİZE ULAŞIN