MALZEMELER
1 kilo kemer patlıcan
250-300 gr kıyma
1 adet domates rendesi
1adet kuru soğan
Biber ve domates salçası
1 adet sivri biber
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyup acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin. Sonra dilimleyip sıvı yağda kızartın. Bir tavaya sıvı yağ ve margarin koyup soğanı pembeleşene kadar kavurun. İçine kıymayı, biberi ekleyip tekrar kavurun. Domatesini, tuzunu, domates ve biber salçasını koyup pişirin. Patlıcanları tencereye dizip üzerine kıymalı harçtan koyun. Tekrar patlıcan tekrar kıyma koyup en üstünü domates dilimleri ve biberle süsleyin. 1 bardak kadar su koyup kısık ateşte pişiri...
?ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
3 adet yufka
1/2 kg yıkanmış ve ince kıyılmış ıspanak
1 kase lor peyniri
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ (ben mısır özü kullandım)
tuz
üzerine 1 adet yumurta sarısı
çörek otu - susam
YAPILIŞI
Soğanı ince ince yemeklik şekilde doğrayın. Bir tavaya iki-üç yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanları soteleyin. Soğanlar pembeleşince ince kıyılmış ıspanakları ilave edip beraber sotelemeye devam edin. Suyunu salıp iyice çekene kadar soteleme işlemini sürdürün. Tuzunu ilave edip ocaktan alın. Bir müddet soğuttuktan sonra hazırladığınız harca lor peynirini ekleyip karıştırın. Bir kasede kalan sıvı yağa bir çay bardağı su ilave edip hazırlayın. Yufkaların herbirini ortadan ikiye kesip sonra tekrar ortadan ikiye keserek 4 eşit üçgen elde edin. Toplamda 12 adet üçgen yufka olacak. Yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla su-yağ karışımından sürün ve geniş kısmına harçtan koyarak sarın. Böylelikle ince bir rulo elde etmiş oluyoruz. Sonra bu ruloyu bir ucundan içe doğru kıvırarak sarın ve ucunu yine yağlı-su karışımına batırırarak yapıştırıyoruz. Tüm yufkalar için aynı işlemi gerçekleştirin. Tepsiyi margarinle yağlayın. Önceden ısınmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.