Dereotlu kabak çorbası

Dereotlu kabak çorbası
MALZEMELER
2 kabak
2 çorba k. tereyağı
1 soğan
1 su b. süt
3 çorba k. un
sıvıyağ, et suyu
tuz,su, dereotu

YAPILIŞI
Kabakları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Derin bir tavaya sıvıyağ döküp soğanları soteliyoruz. Kabakları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca soğuk sütü döküyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırarak kıvamını açıyoruz. Soğuk et suyunu da döküyoruz ve karıştırıyoruz. Kabak haşlanınca suyuyla beraber diğer tencereye aktarıyoruz. Kıvamı koyu olursa sıcak su ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz. Çorba pişince üzerine doğranmış dereotu koyarak servis ediyoruz.

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE

MALZEMELER

400 gr. kıyma, 1 soğan, tuz
1 yumurta, 1 tutam maydonoz
2 diş sarmısak, galeta unu
karabiber, 3 kabak ,2 patlıcan
2 domates, 6 sivribiber
2 kırmızı biber, zeytinyağı
karabiber
Sosu için
1 çorba kaşığı salça
2 defne yaprağı, su

YAPILIŞI
Kıymayı alıyoruz. Soğanı ve sarımsakları içine rendeliyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu doğruyoruz ve baharatları ilave ediyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unu koyarak kıvamını ayarlıyoruz. Köfte harcından parçalar koparıyoruz ve yuvarlak-yassı köfteler hazırlıyoruz. Patlıcanları ve kabakları yuvarlak dilimliyoruz. Yuvarlak bir tepsiye, kenardan başlayarak bir dilim kabak, bir dilim patlıcan bir de köfte koyuyoruz. Ortaya da kalan kabaktan koyuyoruz. Üzerine de sebzeleri için zeytinyağı ve baharatı döküyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, küçük bir tencereye salçayı koyuyoruz. Yarım litre sıcak su koyuyoruz ve karışırıyoruz. Defne yaprağı katıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Köfteler pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz. Ortasına doğranmış domatesi, yeşil ve kırmızı biberi ortaya koyuyoruz. Üzerlerine sosu gezdirerek döküyoruz. Üstünü yağlı kağıtla kapatıyoruz, tekrar fırına veriyoruz ve yarım saat sonra fırından çıkarıyoruz.
BİZE ULAŞIN