SANDAL KÖFTE
MALZEMELER
600 gr kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 kuru soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, tuz, 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Malzemeleri yoğurun, 8 parçaya bölün. İçini kase gibi çukur yaparak şekil verin ve 200 derece fırında köfteleri biraz pişirin. 6 haşlanmış patatesi içine tereyağını ve tuzunu ilave ederek ezin, 1 çay bardağı sütle birlikte püre haline getirin. Pişmiş olan köftelerin içine patates püresi doldurun, içini hafif çukur yapın ve isteğe göre bezelyeli, havuçlu garnitür koyun. 1 çorba kaşığı salça ile bir su bardağı suyun içine biraz yağ ve baharat katarak sos haline getirin. Sandal köftenin üzerine dökün ve en son 8 dilim kaşarı yerleştirip fırında kaşar kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...
SÜTLÜ BULGUR ÇORBASI
MALZEMELER
1.5 çay bardağı ince bulgur
2 su bardağı süt
5 su bardağı su
Birkaç dal dereotu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Bulguru suda haşlayın ve kaynadıktan 5 dakika sonra yavaş yavaş sütü ekleyin. Süt ile birlikte 2 su bardağı daha su ilave edin. Çorbayı 5 dakika daha kaynatın ve tuzunu atıp ocağın altını kapatın. Yağı tavada kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. İnce kıyılmış dereotu ile çorbayı süsleyin ve sıcak sıcak servis yapın.