ÖZEL
Ankara Umut Hastanesi diyetisyeni Buse Zihni, "Ramazan ayında oruç tutacak bireylerin beslenme alışkanlıkları ve yaşantıları değiştiği için yeterli ve dengeli beslenmesi çok önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenmeleri için enerji, protein, vitamin ve mineralleri, iftar, sahur ve ara öğünlerde mutlaka almaları gerekmektedir. Sağlıklı beslenme, 3 ana öğün ve birkaç ara öğünle düzenlenir. Ramazan boyunca ise 2 ana öğün şeklindeki beslenme düzeni ile karşı karşıyayız" dedi.
İFTARDAN SONRA 2 ARA ÖĞÜN
Orucun uzun süreli açlıktan dolayı metabolizmada bazı değişikliklere neden olduğunu söyleyen Zihni, "Vücudun uzun süreli aç kalması nedeniyle metabolizma az enerji harcar ve bazal metabolizma hızı düşer. Ramazan ayında öğünler; sahur ve iftarda iki ana öğün ile, iftardan sonra 1-1.5 saat aralıklarla iki ara öğün şeklinde düzenlenmelidir. Beslenmeye dikkat edilmezse vücut yağ oranında artış beraberinde kilo alımı kaçınılmaz olacaktır" şeklinde konuştu.