HALK Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, en çok ekmek israfının hastane, otel ve lokantalarda olduğunu belirtti. Ülke ekonomisi adına büyük rakamlara mal olan israfın önlenmesi için Ankara Halk Ekmek Fabrikası, iadesiz satış politikasının yanı sıra ürettiği roll ekmek, köy ekmeği, galeta unu, çorbalık galeta ve Halk Çerez gibi ürünlerle büyük çaba gösteriyor. Yılda 4 milyar ekmeğin israf edildiği Türkiye'de, bu israfın 1 milyardan fazlasının, İstanbul, Ankara ve İzmir'de olduğu bilgisini veren Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, "Ekmeğin çöpe atılmasındaki faktörler; gereğinden fazla ekmek satın alınması ve satın alınan ekmeğin uygun koşullarda saklanmaması Ekmek israfının yüzde 70'i; yemekhaneli işyerleri, hastane, otel ve lokantalarda oluşuyor" dedi.