Süt reçeli üretip dünyaya tattırdılar

Sıdıka ve Levent Ataman çifti, aşkla ürettikleri ‘süt reçeli’ ile dünyaya açıldı. Bir tencere ile başladılar, şimdi günde, 1,5 ton reçel üretiyorlar

Süt reçeli üretip dünyaya tattırdılar
Ankara Etlik'te bir apartmanın giriş katında mütevazı bir yaşam süren Sıdıka Ataman ile 24 yıllık eşi Levent Ataman girişimcilere örnek olacak bir başarı hikayesine imza attı. Yıllarca fabrikalarda çalışan çift, sonunda kendi işlerini yapma hayalini gerçekleştirdi. Emekli olduktan sonra reçel üretmek için kolları sıvayan çift, "Öyle bir şey yapalım ki yerli, doğal ve lezzetli olsun" deyip aylar süren denemeler yaptı. Sonunda herkesin beğenerek yediği 'süt reçeli'ni üretmeyi başardı.

ALTI AY DENEME YAPTI
Yaptığı reçel üretimiyle girişimcilikte çığır açan Ataman, "Her kadın üretmeli kendi ayakları üzerinde durmalı" diyor. Ataman işe nasıl başladıklarını ise şöyle anlatıyor: "Kendi konservelerimi yaparken doğal iyi bir ürün üretme fikri sardı beni. Eşimle el ele verdik. Mutfağımda başladığım deneme çalışmalarını girişteki dükkanımıza taşıdık. 2014'te başladık denemelere, 6 ay kıvamı tutturamadık. Tonlarca reçel çöpe gitti ve sonunda başardık. Yabancı ülkelerin övüp, ithal ettiği o reçeli eşimle küçük dükkanımızda ürettik. Bir kadın olarak çok mutluyum."

HAYALİMİZİ DÜNYAYA TATTIRDIK
Levent Ataman ise, "Eşimle hayalimizdi bu.. İkimiz de yıllarca fabrikalarda çalıştık, kendi işimizi kurmak için bekledik. Emekli olunca kredi çektik, bu dükkanı küçük bir fabrika haline getirdik. Eşimle sırt sırta verip sevgimizle bu tadı üretiyoruz. 350 metrekarelik bu dükkanda hayallerimizi tüm dünyaya tattırdık" dedi.



GÜNLÜK 1,5 TON REÇEL
Reçelin tadını tutturana kadar mahalleli ve yakın arkadaşlarının reçel yemekten yorulduğunu anlatan Ataman çifti, zamanının büyük bölümünü her köşesi tertemiz olan ve emek kokan reçel imalathanesinde geçiriyor. Günde 14 saat çalıştığını söyleyen Sıdıka Ataman, eve sadece kuş ve kaplumbağasına bakmak için çıktığını belirtiyor. Çocuklarını bile imalathanede büyüten çift, işlerini o kadar aşkla yapıyor ki günlük 1,5 ton reçel üretiyor.

MARKA OLDU
Ülke ekonomisine kendi çaplarında destek vermeye ve Türkiye'nin adını duyurmaya çalıştıklarını belirten çift, "Biz kıt kanaat geçinen bir aile idik. Aç kaldık ama pes etmedik. Türkiye'nin her yerine ürünümüzü göndermeye başladık, siparişlere yetişemiyoruz. Şimdi hedefimiz daha büyük bir fabrikaya geçmek ve orada çocuklarımız için sağlıklı, meyveli reçeller üretmek. Çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

REÇELİN SIRRI 'SEVGİ'DE
Süt reçeli; süt, şeker ve limontuzundan yapılıyor. İçerisinde başka bir tatlandırıcı ya da katkı maddesi yok. Oldukça sağlıklı, 9 aylık bir ömrü var. Ülkemizde ilk kez Ankara'da üretilmeye başlanan süt reçeli, şimdi bu çekirdek ailenin eliyle birçok ülkeye gönderiliyor. Hatta bazı ülkelerde eczanede satılıyormuş. Ataman çifti, "Bir ülkeden aradılar "Biz de denedik ama sizin ki daha lezzetli içinde ne var, sırrı ne?" diyorlar. Sırrı sevgi; içine sadece sevgi ekledik" diyor.
BİZE ULAŞIN