Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Meral Sönmezer, gebelik döneminde dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemini anlattı. Bebeğin bedensel ve zihinsel gelişmesinin bu dönemde başladığını kaydeden Sönmezer, "Tek taraflı beslenmeden kaçınılmalı ve protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallerden uygun oranlarda alınmalıdır. Gebelik döneminde bütün bu besin maddelerinin günlük ihtiyacı artar. Dört besin grubunun (süt ürünleri, et-yumurta-kurubaklagil, sebze ve meyve, tahıl grupları) yanı sıra yağ asitlerinden zengin deniz ürünleri tüketimi de artırılmalıdır" dedi.
"SEBZE VE MEYVE TÜKETİN"
Her gün tüketilmesi gerekenler arasında süt ve süt ürünleri, yumurta, et grubu besinler (et, tavuk, balık) olduğunu söyleyen Sönmezer, "Günlük protein ihtiyacı 75-100 gr arasındadır. Küçük bir örnekle açıklarsak günlük 1 porsiyon (85- 90 gr) beyaz ya da kırmızı et, 1 yumurta, 1 dilim peynir ve 1 kase yoğurt yiyerek bu ihtiyacı yeterli düzeyde karşılamış olursunuz. Vitaminler açısından zengin olan sebze ve meyveler de düzenli olarak günlük beslenmede bulunmalıdır. Örneğin günde 2-3 porsiyon yeşil yapraklı sebzede sağlıklı bir gebeye yetecek miktarda demir, folat ve C vitamini bulunur" diye konuştu.