Pursaklar ilçesinde 3 yıl önce açtığı lokantada "askıda çorba" uygulaması başlatan Onur Özdemir, her gün onlarca kişinin sofrasına bir tas çorba koyuyor. Özdemir, Eskişehir'de 4 yıl önce gördüğü "askıda ekmek" uygulamasından çok etkilendiğini belirtti. Özdemir, kendi iş yerini açınca lokantaya gelemeyenlerin evlerine de hizmet verecek şekilde "askıda çorba" uygulamasına başladığını kaydetti.
KÜLTÜRÜMÜZÜN UYGULAMASI
Kadim kültürün önemli bir uygulamasını yaşatmaktan mutlu olduğunu dile getiren Özdemir, aşçısı ve 5 yardımcısıyla verdiği hizmetin kabul ve takdir gördüğünü söyleyerek, şunları belirtti: "Müşterilerimiz hiç tanımadıkları kişilere çorba ısmarlıyor. Elbette bu kişiler ihtiyaç sahipleri oluyor. Normalde bu uygulama 'gel, al' ya da 'gel, ye' şeklinde olur. Askıya çorba asılır. İhtiyaç sahibi gelir buraya bakar, eğer kısmetinde askıda çorbası varsa yer. Biz bu geleneğin üzerine bir şeyler ekledik. Günlük 25 ya da 30 çorbayı kapı kapı dolaşarak tek tek dağıtıyoruz. Müşteri gelip askıya bir çorba asıyorsa biz de iki katını asıyoruz. Sonrasında aracımızla çorbaları tek tek evlere dağıtıyoruz. Bu geleneği tüm esnaf arkadaşlarımızın hatırlamasını istiyoruz. Tüm sorunları çözmese de en azından ilçelerindeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olurlar."