Evliliklerde aldatmaya sebep olan eksiklikler

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre aşkı bilimsel olarak anlamak; nasıl sürdürülebileceğini ve ne sebeplerle sona erdiğini bilmek kolaylaştı. Psikolog Dr. Sue Johnson, aşkın ne hakkında olduğuna dair şunu söylüyor: " Romantik sevgi, aslında, duygusal bir bağ ile işaretlenmiş eski kablolu bir ilkyardım kodudur.

Giriş Tarihi: 1.2.2018 10:59 Son Güncelleme: 1.2.2018 11:57
Evliliklerde aldatmaya sebep olan eksiklikler

EŞLER ARASINDAKİ BU DUYGUSAL BAĞ NASIL KAYBOLUR?

Sevilen insan tarafından reddedilmek, dışlanmak biyolojik düzeyde herkes tarafından bilinen ve evrensel acıya sebep olan bir durum olsa da duygusal bağ kaybedilene kadar görmezden gelinen bir ihtiyaçtır. Batılı toplumlarda bağımsızlık ve özerkliği korumak esas alınır. İnsanlar 'aşırı ihtiyaç duymamaları' konusunda uyarılır ve bunun bir sonucu olarak sık sık duygusal ihtiyaçlarını gözden kaçırırlar. Çoğu bu ihtiyaçları dile getirmeyi de bilmez. Halbuki bu şekilde duygusal ihtiyaçlar ortadan kalkmaz, sadece bastırılmış olur. İlişkilerin gelişmek için ilgi ve beslenmeye ihtiyacı vardır. Partnerlerin birbirlerini değerli ve güvende hissettirmesi gerekir. İnsanlar gündelik yaşamın telaşı içinde kendilerini kaybedecek ve ilişkilerini ihmal edecek olurlarsa, duygusal ihtiyaçları karşılanmaz.

ALDATMALARI ENGELLEMEK İÇİN ÇİFTLER NE YAPABİLİR?

Popüler inanç ne olursa olsun, aldatmalar uzun ilişkilerde kaçınılmaz değildir. İlişkinin kendisi karşılamıyor ise ilişki dışındaki birinden alınan sevgi ve ilgiye karşı koymak güçleşebilir ve aldatmalara zemin oluşturabilir. Öyleyse taraflar aldatılmayı önlemek için birbirlerine ihtiyaçları olan değer ve takdiri göstermelidirler. Birlikte vakit geçirmeli, birbirlerine ve ilişkilerine zaman ayırmayı bilmelidirler. Sağlıklı iletişim beklentileri ortaya koyacak ve karşılanmasını kolaylaştıracaktır.

Çocuk evliliğe darbe mi?

BENZER HABERLER
ARKADAŞINA GÖNDER
Evliliklerde aldatmaya sebep olan eksiklikler
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA