Bu durum çocuğunuzun konuşmasını bozabilir

Ateşi çıktığında hemen doktora götürüyor, öksürse endişeleniyor, terlese hasta olacak diye kaygılanıyoruz. Ancak söz konusu dişleri olduğunda gerekli özeni gösteriyor muyuz? Özellikle de ebeveynler olarak süt dişleri konusunda yeteri kadar dikkatli miyiz? Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, süt dişlerinin önemime vurgu yaparken, çocukların konuşmalarını da etkilediği ifade etti.

Giriş Tarihi: 16.3.2018 16:58 Son Güncelleme: 16.3.2018 17:06
Bu durum çocuğunuzun konuşmasını bozabilir

SAĞLIKLI SÜT DİŞLERİ İÇİN;

En önemli kural küçük yaşlarda edinilmiş diş fırçalama alışkanlığıdır. Bunun için gerçekten zaman harcamanız gerekiyorsa harcamalı ve bu alışkanlığı edinmesini sağlamalısınız. Aksatmadan her gün, akşam ve sabah olmak üzere 2 kere dişlerini fırçalaması için yönlendirmelisiniz.

Bu konuda size düşen bir diğer görev ise, diş macunu ve diş fırçası seçimidir. Yaşına uygun seçilmesi gereken diş fırçasının yanı sıra, içerik olarak çocuklara özel üretilen diş macunlarını tercih etmelisiniz.

Çocukların yediği zararlı besinler konusunda kısıtlayıcı olur. Her çocuğun vazgeçemeyeceği abur cuburlarla ilgili mutlaka bir kotanız olsun. Çünkü hassas olan süt dişleri, şekerli ve asitli yiyeceklerden kolayca etkilenir.

Onlara rol model olun. Bunun için beraber diş fırçalayabilir, diş fırçalarken ona yardım edebilir ve yönlendirebilirsiniz. Ayrıca dişlerini kendi fırçalamayacak kadar küçük olan bebeklerinizin dişlerini de steril gazlı bir bezle silmelisiniz.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bu durum çocuğunuzun konuşmasını bozabilir
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA