Alternatif zayıflama yöntemleri

Doğum sonrası forma girmenin, egzersiz ve diyet dışında alternatif yöntemleri de var. Bu yöntemleri uzmanlarına sorduk.

Giriş Tarihi: 28.8.2017 11:43 Son Güncelleme: 5.1.2018 13:33
Alternatif zayıflama yöntemleri

SAFRA ASİDİ-AQUALYX İLE ZAYIFLAMA

Dermatolog Dr. Evren Gökeşme
: "Ameliyatsız, yağ yakıcı maddelerin enjekte edildiği yöntemleri sıklıkla uyguluyoruz. En çok kullandığımız yöntemlerden birisi de AQUALYX uygulaması. Safra asitleri, bilinen en güçlü yağ yakıcı maddelerdendir. Safra asitleri vücudumuzda da bulunan bir madde olduğu için tedavi gayet güvenlidir. Tek bir noktadan özel elastik kanüller ile yağ tabakasına girilerek enjeksiyon yapılır. İşlem 3 haft ada bir olacak şekilde 4 seans halinde yapılır. Uygulama kol, bacak, gıdı, popo, bel kısacası yağlanmanın olduğu her alana yapılabilir."

BÖLGESEL-FİT FORM VE FULL FORM İLE ZAYIFLAMA

Diyetisyen Serap Akyol:
"Kişiye özel diyet + bölgesel zayıfl ama cihazları + vücut bakımı&masaj ile
'Fit Form' ve 'Full Form' paketleriyle 3 ayda istenilen forma kavuşmak mümkün.

Fit Form: O 4+1 görüşme diyetisyen O 10 seans icoone O 5 seans radyofrekans O 4 seans selülit masajı O 1 adet vücut bakımı

Icoone: Zayıfl ama tedavisine kombin, sıkılaşma ve selülitt en kurtulmak için geliştirilmiştir. Estetisyenler eşliğinde masaj benzeri uygulama ile kişiye selülit, lokal yağ depoları özellikle sarkmış ve gevşemiş dokulardan kurtulma şansı tanır. Tedavi yapılırken hastalar özel giysiler ile sarılır ve masaj uygulanır. Seans süresi 45 dakikadır. En az 10-12 seans önerilir.

Radyofr ekans: Radyofrekans teknolojisi, dirençli lokalize yağların ısı yoluyla parçalanarak lenf kanalları yoluyla vücutt an atılmasını sağlar. Seanslar her bölge 20-30 dakika sürer. 4-6 seans sonuç görmenizi sağlayacaktır."

Pasif jimnastik ile zayıflama

Güzellik Uzmanı Tuğçe Mucuroğlu: "Pasif jimnastik uygulaması; karın, kalça ve iç bacak gibi yerlerde elastikiyetini kaybetmiş kasların sıkılaşıp toparlanmasını sağlıyor. Kaslara aktif spor etkisi yaptırarak depolanmış yağların enerjiye dönüştürülüp harcanmasında, selülitli dokunun çözülmesinde etkili. Kullanım alanları bölgesel zayıfl ama, selülit, kan dolaşımında düzelme, lenf dreanj, göbek toparlaması, bel ve sırt ağrılarının giderilmesi. Seanslar ortalama 45 dakika sürüyor."

Kavitasyon ile zayıflama

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Esra Bilgen: "Cildin dış yüzeyine düşük ultrason dalgalarının uygulanması sonucu yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişiklikleriyle yağların kırılması işlemidir. Bölgesel yağlanma ve selülitlerle ses dalgaları yardımıyla savaşan kavitasyon anestezisiz, iz bırakmadan, ağrısız, sızısız bir yöntemdir. Kas, sinir ve damar dokuları korunuyor. 6-10 seans yapılmasını öneriliyor. Kavitasyon en fazla karın, kalçalar, iç ve dış bacak bölgelerinde uygulanıyor.".


Menü önerisi

Sabah
1 su bardağı süt (şekersiz)
1 adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta
1 parça peynir
1 yemek kaşığı pekmez
1-2 ince dilim kepek ekmeği Domates, salatalık vs.

Ara öğün
1 porsiyon meyve
1 bardak süt (şekersiz)

Öğle
1 porsiyon etli sebze yemeği
1 kase yoğurt veya komposto
1 ince dilim ekmek
Salata (limonlu, az zeytinyağı ile tatlandırılmış)

Ara öğün
1 bardak meyve suyu Lifli bisküvi

Akşam
1 kase çorba
1 porsiyon zeytinyağlı
sebze yemeği
2-3 adet ızgara köfte veya bir parça ızgara
tavuk (derisiz) veya balık
Salata

Ara öğün
1 su bardağı süt
1 porsiyon meyve

ARKADAŞINA GÖNDER
Alternatif zayıflama yöntemleri
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA