Doğuma giderken

Bbeğinizle kavuşma anı için hastaneye giderken, tam teşekküllü olmanızda yarar var. işte doğum çantanızda bulundurmanız gerekenler.

Giriş Tarihi: 1.11.2017 11:05
Doğuma giderken
Neler gerekli ?

Bebeğinizin ihtiyaçları için hazırlayacağınız bavula, dilerseniz kendi kişisel bazı eşyalarınızı da ilave edebilirsiniz veya ayrı bir bavul hazırlayabilirsiniz.
Mutlaka
2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir.), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya v.s.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sutyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucuna sürmek için krem, meme ucunu temizlemek için uygun olan mendiller, kirli çamaşır torbası. Bir paket peçete veya rulo havlu.
İnce detaylar Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz; ilk günün güzelliğini, heyecanını ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı verecektir.
Ayrıca Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak için yanınızda birkaç makyaj malzemesi götürebilirsiniz. Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti de mutlaka düşünün. Yine hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantasını da listeye dahil edin. Ayrıca eve dönerken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın. Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa diye meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki adet yanınızda götürmenizde fayda var. Böylece vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı da, ilk günlerde bebeğin fazla emmesinden kaynaklı oluşabilecek tahrişe karşı meme ucunun hava alması ve bu sayede çabuk iyileşmesini sağlaması açısından faydalı olur.

Doğum çantası

-
En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
- Islak mendil (Alerjik testi yapılmış olan markalardan tercih edilmelidir.)
- Zıbın (3 adet)
- Uzun veya yarım kollu body (3 adet)
- Uzun kollu ve bacaklı tulum (3 adet)
- Başlık (2 adet)
- Eldiven (2 çift)
- Çorap (3 çift)
- Oto koltuğu
- Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
- Bebek battaniyesi (1-2 adet)
- Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
- Bebek mendili (Bol miktarda)
- Mama önlüğü (3-4 adet)
- Kirli çamaşır torbası (1-2 adet)
- Bebe şampuanı
- Bakım çantası
- Süt sağma cihazı
- Emzik ve koruyucu kutusu
- Biberon
- Pişik kremi

Hazırlayan: Aytülike KESKİN

ARKADAŞINA GÖNDER
Doğuma giderken
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA