Anneler Günü’nde lezzet şöleni

Anneliğin kutsallığını bize hatırlatan ve o özel insana olan sevgimizi pekiştirdiğimiz “Anneler Günü”nü evde geçirmeyi planlıyorsanız, sizin için leziz önerilerimiz var. Özel tariflerimizle o günü lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz…

Anneler Günü’nde lezzet şöleni

Pancarlı pembe dip

5-6 adet

Malzemeler

1 adet orta boy pancar

2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 diş sarımsak

5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

12 dilim tost ekmeği (Ben ruşeymli ekmek kullandım)

7-8 dal maydanoz

Hazırlanışı

Tost ekmeklerini kalp kalıpla kesin. Fırçayla üzerine zeytinyağı sürün ve fırında 200 derecede 5 dakika üzerleri kızarana değin pişirin. Pancarı haşlayın. Ilıyınca blender'dan geçirin. Diğer malzemeleri ekleyin. Karıştırın. İki tost ekmeğini üst üste koyun. Üstteki tost ekmeğinin orta alanını kalp şeklinde kesin. Orta alana pancarlı dip yerleştirin. Maydanozlarla süsleyerek servis yapın.

Çikolatalı tart

7-8 adet

Malzemeler

1 su bardağı tam buğday unu

75 gram soğuk tereyağı

2-3 yemek kaşığı buzlu su

80 gram bitter çikolata

80 gram süt kreması

Süslemek için kırmızı renkli meyveler

Hazırlanışı

Un, tuz ve tereyağını mutfak robotunuza koyun. Tereyağı parçaları ufalanıncaya kadar çekin. Sonra soğuk suyu kaşık kaşık üstten ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar eklemeye devam edin. Bu sırada bitter çikolatayı ufak parçalara ayırın. Yayvan bir tencereye yarısına kadar su doldurun. Onun üstüne sos tenceresini koyun. Sos tenceresine kremayı aktarın. Krema kaynayınca, bitter çikolataları ekleyin. Çikolata eriyene değin karıştırın. Ocaktan alın. Tart hamurunu ufak tart kalıplarına yerleştirin. Orta alanlarına kuru bakliyat (fasulye, nohut) doldurun. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirin. Tartlar ılıyınca, artık ılık halde olan çikolataları kaşık yardımı ile doldurun. Üzerlerini kırmızı meyvelerle süsleyin.

Çilekli kalpler

2 kişilik

Malzemeler

Tabanı için…

1/2 çay bardağı yulaf ezmesi

(Blender'dan geçirilmiş)

1/2 çay bardağı fındık (toz halinde)

2-3 yemek kaşığı süt

2-3 yemek kaşığı bal

Üstü için…

6-7 adet çilek

100 gram süzme yoğurt

3-4 yemek kaşığı bal

100 gram toz fındık

5-6 adet çilek

Hazırlanışı

Yulaf ezmesini blender'dan geçirin. Toz haline getirdiğiniz fındıkları ekleyin. Süt ilave edin. Bal ile tatlandırın. Eğer kıvamı sulu olursa biraz daha yulaf ekleyin. Eğer çok kuru ise bu kez 1 kaşık daha süt ekleyin. Tadını kontrol edin. Az gelirse bal ekleyebilirsiniz. Elinizle ikiye ayırın ve biraz üstüne bastırarak yayvan hale getirin. Çelik kalp kalıpların içine yerleştirin. Biraz dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Çilekli labneli karışımı hazırlayın. Tadını kontrol edin. Kıvamı çok sulu ise yine toz fındık ilave edebilirsiniz. Buzdolabından çıkarttığınız kalp kalıplardaki yulaflı tabanların üzerine yerleştirin. Tekrar buzdolabına kaldırın. 2-3 saat sonra servis yapabilirsiniz. Servis öncesi üzerlerini çilek ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yazı: İpek KUŞÇU

BİZE ULAŞIN