Alaska frigo
15-20 adet
Malzemeler
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı organik pirinç unu
1.5 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
1 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
Fıstık
Hazırlanışı
Sütü bir tencereye aktarın. Pirinç unu, keçiboynuzu tozu ve kakaoyu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Ilıyınca pekmezi ilave edin. Yumurta kapları veya küçük fincan veya bardaklara paylaştırın. Dondurma çubuklarını ortalarına saplayın. Soğuyunca buzluğa yerleştirin. Donunca fıstığa bulayın ve servis yapın.
Ballı kuru meyveli dondurma
15-20 fincan
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt veya süzme yoğurt
2 su bardağı küp doğranmış kuru kayısı (veya sevdiğiniz kuru meyveler)
3-4 yemek kaşığı bal
(Arzu ederseniz, 1 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz)
Hazırlanışı
Kuru meyveleri küp küp doğrayın. Sıcak suda yumuşayana değin bekletin. Ilık süt veya süzme yoğurt ile karıştırın. Bal ile tatlandırın. Arzu ederseniz ince çekilmiş fındık veya ceviz ekleyin. İyice karıştırın. Minik fincanlara paylaştırın. Soğuyunca buzluğa kaldırın. Donunca kuru meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Yoğurtlu meyveli dondurma
7-8 adet
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dolusu
doğranmış meyve (Kayısı ve kivi kullandım)
3-4 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Yoğurdu bal ile karıştırın. Damak tadınıza göre bal miktarını ayarlayın. Meyveleri doğrayın. Ufak bardaklara en önce meyve sonra yoğurtlu karışımı paylaştırın. Tekrar meyve ekleyin. Ardından yine yoğurtlu karışım ile bardakları dolduruncaya kadar devam edin. Ortalarına dondurma çubuklarını yerleştirin. Buzluğa koyun. Donunca afiyetle yiyebilirsiniz.
Yazı: İpek KUŞÇU