Hafif ve basit sebze çorbaları

Hafif ve basit sebze çorbaları

Havalar serinlemeye başladı ve sımsıcak çorbaların yerini hiçbir şey tutamaz artık. Çocukların da en çok sevdiği yemek çeşitleri arasında yer alıyor çorbalar. Üstelik çoğu zaman reddettikleri yararlı sebzeleri, çorba formatında harika lezzetler şeklinde sunabilirsiniz onlara…

  • Yemek
  • Salı 08.08.2017 11:55

Fırınlanmış sebze çorbası

(4-6 kişilik)

Malzemeler

1 adet iri havuç

2-3 adet kalem pırasa

1 orta boy patates

1 orta boy soğan

1-2 diş sarımsak

1/2 litre su (2 su bardağı)

1/2 litre süt (2 su bardağı)

1 tatlı kaşığı tuz

1-2 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı

Sebzeleri sarımsak ve soğanla birlikte tuz ve zeytinyağı ilavesi ile harmanlayın. 1 yemek kaşığı su ekleyin ve 200 derece ısıda 30-35 dakika iyice yumuşayana değin pişirin. Hepsini çorba tenceresine alın. Su ve sütü ekleyin. 15 dakika kısık ateşte pişirin. 1-2 taşım kaynayınca ocaktan alın ve blender'dan geçirin. Demlendirin ve servis yapın. Not: Bakliyat ve tahıl ilavesi yapabilirsiniz. Eğer seviyorsanız baharatları da çeşnilendirip ekleyebilirsiniz.

Ispanaklı yoğurt çorbası

(4-6 kişilik)

Malzemeler

1/2 kilo taze ıspanak

1 tatlı kaşığı tereyağı (veya

1 yemek kaşığı zeytinyağı)

1 orta boy soğan

1 litre su (4 su bardağı)

2 su bardağı dolusu yoğurt

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı

Tereyağında veya zeytinyağında ince ince doğradığınız soğanı biraz rengi değişinceye kadar kavurun. Kabaca doğradığınız ıspanakları ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurun. Suyu ve tuzunu ilave edin.1-2 taşım kaynasın. Yoğurdunu ilave edin. Blender'dan geçirin. Sürekli karıştırarak biraz daha ısıtın. Biraz demlendikten sonra servis yapın.

Portakallı havuç çorbası

(4-5 kişilik)

Malzemeler

4 ince doğranmış havuç

1 litre su (4 su bardağı kadar)

1 su bardağı süzme yoğurt

1 iri sulu portakalın suyu

1 çay kaşığı taze zencefil rendesi (arzu edilirse)

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Havuçları iyice yumuşayana değin haşlayın. Soğuyunca portakal suyu, zencefil ve tuz ile karıştırın. Blender'dan geçirin. Yoğurdu ekleyin. İyice karıştırın. Biraz dinlendirin ve servis yapın.

Yazı: İpek KUŞÇU

BİZE ULAŞIN