Köfte-patates pastası
4-6 kişilik
Malzemeler
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
Yarım bayat ekmek
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Arzu edilirse 1 çay kaşığı karabiber
Patates püresi için…
5-6 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Arzu edilirse 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın. Derin bir kaseye kıymayı aktarın. Soğanları rendeleyin. Yumurtayı ekleyin. Tuzu ve karabiberi serpin. Bayat ekmeği iyice ıslatıp suyunu elinizle sıkarak ve ufalayarak kıymalı karışıma ekleyin. İyice yoğurun. Kelepçeli kalıbı alın ve yan kısımlarını yağlayın. Köfte harcını elinizle düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyun. Tuz ve karabiberle karıştırın. Kalıbın içinde pişmiş olan köftenin üzerine yayın ve 5 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkan köfte pastamızı az ılıdığı zaman kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Süslerken süzme yoğurt kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Egzotik soslu çöp şiş
4 kişilik
Malzemeler
500 gram dana bifteklik et
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet soğan suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sos malzemeleri için...
1 çay bardağı dolusu tatlı biber sosu
1 tatlı kaşığı organik fındık ezmesi
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı soya sosu
Hazırlanışı
Etler için; süt, sıvıyağ, soğan suyu, karabiber ve tuzu karıştırın. Etleri iyice bu karışıma bulayın ve kabı strech film ile sararak buzdolabına kaldırın. 1-2 saat dinlendirin. Sonrasında ister ızgarada ister fırında etlerinizi pişirin. Sos malzemelerinin hepsini karıştırın ve sonra etin yanında servis yapın. Afiyet olsun.
Et suşi
?4 kişilik
Malzemeler
250 gram dana bifteklik et
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 adet soğan suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet iri ıspanak yaprağı
Hazırlanışı
Etler için; süt, sıvıyağ, soğan suyu, karabiber ve tuzu karıştırın. Etleri iyice bu karışıma bulayın ve kabı strech film ile sararak buzdolabına kaldırın. 1-2 saat dinlendirin. Sonrasında ister ızgarada ister fırında etlerinizi pişirin. Pirinci tencereye alın tuz ve suyu ilave edin, üzerinde zeytinyağı gezdirin ve pişirin. Ispanak yapraklarının uçlarını kesin. Kaynar suya batırın ve yumuşar yumuşamaz çıkartın. Havucu da bu suda iyice haşlayın. Pirince haşlanmış havucu ufak ufak doğrayarak ekleyin. Ispanak yapraklarını düz bir zemine yayın. Önce pirinci, orta kısmına da etleri yerleştirin ve sıkıca sarın. Keskin bir bıçakla iri iri dilimler halinde kesin. Servis tabağına aktarın.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU