Bademli geyik çikolata
(6-7 adet)
Malzemeler
200 ml krema
160 gram bitter veya sütlü çikolata
150 gram file badem veya iri çekilmiş tuzsuz badem
Üzeri için…
Tuzlu krakerler ve çubuk tarçın
Yarım çay bardağı badem ve 1 tatlı kaşığı bal
(Badem yerine ceviz veya fındık hatta yer fıstığını rahatlıkla kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı
Kremayı sos kabında ısıtın. Çikolatayı ekleyin ve malzemeler bütünleşene değin karıştırın. Ocaktan alın ve bademleri ekleyip yine karıştırın. Soğuyunca buzluğa kaldırın.1 saat sonra çıkartın. Tatlı kaşığı ile küçük parçalar kopartın, elinizle şekil verin ve boynuzlarını yerleştirin, tekrar buzluğa kaldırın. Gözleri ve burnu için; yarım çay bardağı bademi rondoda incecik çekin ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın. Elinizle şekil verin ve bademli çikolatanızın üzerine yapıştırın. Not: Şeker oranı düşük, kakao oranı yüksek bitter çikolataları tercih etmenizi tavsiye ederim.
Yulaflı kardan adam çikolataları
(6 adet)
Malzemeler
1 su bardağı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru kayısı
50 gram tereyağı
2 yemek kaşığı bal
Üzeri için;
160 gram beyaz çikolata
1 paket krema
7-8 adet yaban mersin
Hazırlanışı
Derin bir kasede yulaf ezmesi, kuru üzüm, minik minik doğradığınız kuru kayısı, eritilmiş tereyağı ve balı karıştırın. Tadına bakın. Balı az buluyorsanız biraz daha ekleyin. Karışımı minik ve koni biçiminde bir bardak içine yerleştirin, ters çevirin ve her birini yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Üzeri için benmari usulüyle kremayı kaynatın ve çikolataları kırıp ekleyin. İyice karıştırın. Ters çevirdiğiniz karışımların üzerine çikolatalı karışımı dökün. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Biraz katılaşınca yaban mersinlerini kullanarak burnunu ve şapkasını yapın. Gözleri için kuru üzüm kullanabilirsiniz.
Yılbaşı ağaçları
(7-8 adet)
Malzemeler
200 gram krem beyaz veya lor peyniri
1 su bardağı rende Hindistan cevizi
1 su bardağı fındık
3-4 yemek kaşığı bal
Arzu edilirse dörtte 1 çay bardağı süt veya su ilave edilebilir ve isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın ilavesi olabilir…
Üzeri için…
160 gram beyaz çikolata
1 paket krema
3-4 yemek kaşığı toz fıstık
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Tadına bakın. Arzu ederseniz 1 çay kaşığı kadar tarçın da ilave edebilirsiniz. Şekil verebilecek kıvamı tutturamadıysanız, azar azar süt veya su ilave edebilirsiniz. Üçgen şekil verin. Biraz buzdolabında dinlendirin. Üzeri için benmari usulüyle kremayı eritin. Beyaz çikolatayı ekleyin. Karışımı ocaktan alın. Fıstığı ekleyin. Ilıdığı zaman buzdolabından çıkarttığınız yılbaşı ağaçlarının üzerine dökün. Buzdolabına kaldırın. Biraz daha katılaşınca yarım saat sonra çıkartın. Gözleri için, Hindistan cevizli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadarını ayırıp, kullanabilir gözbebekleri için de, karışımı 1 çay kaşığı kakao ile karıştırıp yapabilirsiniz. Tekrar buzdolabına kaldırın. Ben gözlerini geyikli çikolatalardan kalan bademli ballı karışımla yaptım. Afiyet olsun…
Yazı: İpek KUŞÇU