Çocukların sevebileceği balık yemekleri

Çocuklar balığı çok da fazla sevmezler. Onlara balık sevdirmek istiyorsanız, bunun bir yolu da önüne koyacağınız tabağı bir tabloya dönüştürebilmektir. İşte, balık mevsimine de girmişken, küçüklere bu yararlı besini sevdirecek tarifler…

Çocukların sevebileceği balık yemekleri
Terbiyeli pazılı balık çorbası
6-8 kişilik


Malzemeler
1 kg beyaz etli balık
Yarım demet pazı yaprağı
2 adet soğan
1-2 defne yaprağı
2-3 adet top karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Arzu edilirse 1-2 diş sarımsak

Süslemek için; haşlanmış havuç ve kabak

Hazırlanışı
Büyük bir tencereye balık, soğan, defne yaprağı ve top karabiberi koyun. Balığı üzerini örtecek kadar suyla pişirin. Kaynarken üstünde oluşan köpükleri kaşıkla alın. Balık iyice pişince kılçıklarını temizleyin. Süzülmüş balık suyunu kenara ayırın. Çorba tenceresinde tereyağını ısıtın. Sarımsak, mısır unu ve tuzu ekleyin. Unun topaklanmaması için ezerek yavaş yavaş balık suyunu, balık parçalarını ve rondodan geçirdiğiniz pazı yapraklarını ekleyin. Bir taşım kaynatın. Yumurta sarısı ile limon suyunu bir kasede çatalla çırpın. Yavaşça çorbaya ekleyerek karıştırın. Biraz demlendikten sonra haşlanmış havuç ve kabakla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Balık köftesi
4-6 kişilik

Malzemeler


2 adet beyaz etli balık
2 adet orta boy patates
2 adet soğan
2 yumurta
1 avuç maydanoz
Yarım su bardağı ekmek kırıntısı veya galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Balıkları diri kalacak şekilde haşlayın. Ayrı bir tencerede de patatesleri haşlayın. Balığın kılçıklarını ayıklayın ve süzün. Patatesler haşlanıp ılıyınca derin bir kasede çatalla iyice ezin. Balığı, yumurtaları, maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek kırıntılarını veya galeta ununu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Elinizle balık şeklini vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirin.


Kuru sebzeli balık nugget
?4-6 kişilik

Malzemeler

1 kg palamut veya beyaz etli balık
1 su bardağı galeta unu
2-3 yemek kaşığı kuru sebze karışımı
2 yumurta Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için zeytinyağı

Hazırlanışı
Balığı ızgarada veya fırında pişirin. Etlerini didikleyin. Limon suyu ve tuz ilave edin. Buzdolabına kaldırın. Yarım saat bekletin. Elinizle balık veya yıldız şekli verin. Önce çırpılmış yumurtaya, ardından daha önce bir kasede karıştırdığımız kuru sebze-galeta unu karışımına bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
BİZE ULAŞIN