Malzemeler Yalıköy'den

  1. Haberler
  2. Cumartesi Sabah
Cuma 18.12.2010 ABONE OL
Selçuk Kavlaklı'nın ailesi, yılın büyük bir bölümünü İstanbul yakınlarındaki Yalıköy'de geçiriyor. Orada kendi bahçeleri var, ekip biçiyorlar. Yetiştirdiklerini de çocuklarına, eş dosta dağıtıyorlar. Selçuk Bey'in kullandığı malzemelerin çoğu da oradan geliyor. Selçuk Bey, "Tavuğun altından alıp geldiğimiz yumurtalarla yaptığım pastanın, kişin lezzeti bambaşka oluyor," diyor. Yerel malzemelere özellikle önem veriyorlar. Örneğin parmesanla yapılan kişloren'i Kars gravyeriyle yapıyorlar ve "Çok değişik bir lezzeti oluyor," diyorlar.

BUGÜN NELER OLDU