Mutfakta aşk başkadır

Gazeteci Simten Danışman ile eski tekstilci, yeni pastacı Selçuk Kavlaklı'nın aşkı, yemek sohbetiyle başlamış. Sonra da aşkla iş bir arada yürümüş. Şimdi Danışman araştırıyor, Kavlaklı pişiriyor. En çok, kişiye özel pasta yapıyorlar

  1. Haberler
  2. Cumartesi Sabah
Cuma 18.12.2010 ABONE OL
Başkalarını bilemeyiz tabii ama şimdi sözünü edeceğimiz aşka giden yol mideden geçmiş, orası kesin! Efendim, hikâye şöyle: Simten Danışman'ın uzun bir gazetecilik ve dergicilik deneyimi var. Son yedi yıldır ise çeşitli yayınlara dışarıdan işler yapıyor. Yıllardır yeme-içme kültürüne ilgisi var. Selçuk Kavlaklı ise eski tekstilci. Ama belli bir yaştan sonra yaptığı işten mutlu olmadığını fark edenlerden... Amerika'ya gidip temel aşçılık eğitimi almış ve Türkiye'ye döndükten sonra da pastacılıkta ilerlemeye karar vermiş, modelleme kurslarına katılmış. Hayatına yeni bir yön çizmeyi tercih eden bu çifti buluşturan ortak nokta, yemek aşkı. Danışman ile Kavlaklı bundan üç yıl önce, Nişantaşı'nın mahalle barı Touchdown'da tanışmışlar. İlk andan itibaren de hemen yemekler hakkında konuşmaya başlamışlar. Sonra da aşk başlamış! Bu kez konuşmalar, faaliyete dökülmüş ve birlikte yemek yapmanın mutluluğuna varmışlar. Şimdi bu mutluluğu, özel günlerinde sevdiklerine özel hissettirmek isteyen lezzet meraklılarıyla paylaşıyorlar. Kişiye özel yaptıkları pastalar, kişler, tartlar, kurabiyeler ve mezelerle... Kurdukları blog'un adı ise manidar: www.homemadehappiness.org yani 'ev yapımı mutluluklar'. Bir de Elle dergisine yemek sayfaları hazırlıyorlar birlikte.

EN ÖNEMLİSİ YARATICI OLMAK
Simten Danışman araştırıyor, Selçuk Kavlaklı pişiriyor. Siparişler yoğun olunca Simten Hanım da kitabı dergiyi bir kenara bırakıp elini hamura bulaştırıyor tabii. Meslektaş olduğumuzdan kendisine bu işe nasıl girdiğini soruyoruz, anlatıyor: "Haber dergiciliğinden başladım, kadın gazeteciliği yaptım. Ondan sonra trendlere odaklandım. Bu arada güzel yemeği hep çok severdim. Dünyanın neresine gidersem gideyim, kendi başıma yemek yerim farklı yerlerde. Serbest çalışmaya başlayınca yemek yapmaya başladım." Aslında birlikte yaşamaya başladıklarında sadece kendileri ve arkadaşları için yemek yapıyorlarmış. Sonra sipariş üzerine yaptıklarını paylaşma fikri ortaya çıkmış. "Ama bizim için en önemlisi yaptığımız her şeyin her zaman yaratıcı, kişiye özel ve en kaliteli, en taze malzemeden olması," diyorlar. Yaptıkları pastaların sadece lezzetleri değil şekilleri de orijinal. Örneğin bir grup arkadaş, müzik tutkunu bir arkadaşlarının doğum günü için sürpriz yapmak istemiş ve onlar da DJ mikseri şeklinde bir pasta yapmışlar. Hem de bir teknoloji mağazasına gidip bakarak, ölçülerini bire bir baz almışlar.

MEZE DE YAPIYORLAR
Çalışma stillerini şöyle anlatıyor Simten Danışman: "Sipariş verenlerle önce ya yüz yüze ya da telefonda konuşuyorum. Neden istiyor, ne hayal ediyor, soruyorum. Sevgilisine yaptıracaksa adamın tarzını, tanışma hikâyelerini dinliyorum." Yakında bir yemek kitabı ve bir de mekân açmayı düşünüyorlar. Simten Danışman, "Ama kitap sadece tarif kitabı olamaz, bir hikâye de anlatmalı. Açacağımız mekân da daha çok imalathane gibi olacak. Önünde bir iki masa, her gün taze çıkacak kişler, cupcake'ler de olacak, ama esas yine kişiye özel siparişler almaya devam edeceğiz," diyor. Şimdilerde sipariş üzerine meze de yapmaya başlamışlar. Selçuk Kavlaklı'nın özellikle humusu ve topiği çok beğeniliyormuş. Kendilerine bir mekân açtıklarında, çeşitli mönüler oluşturacaklar ve davetler için yemek siparişleri de almaya başlayacaklar.