Kebapçı Kaktüs

Beyoğlu'nun 19 yıllık mekanı Kaktüs. Bundan dört yıl önce, Cihangir'de ikinci şubesini açan Beyoğlu Kaktüs'ten kimler gelip geçmedi ki... Yazarlar, oyuncular, aydınlar... Hepsi Kaktüs'ün ufacık masalarında oturmuştur. Hatta sırf onları görmek için pek çok kişi mekana gelir. Ama mekanın ortamı kadar, yemek mönüsü ön plana çıkmıyordu. Makarnalardan, salatalardan oluşan ve bütün Beyoğlu kafelerinde olan sıradan bir mönüsü vardı. Son zamanlarda "Beyoğlu Kaktüs kapandı," dedikoduları da dolaşıyordu. Ben de mekana gittim baktım. Kapanmamış, bilakis konsept değiştirmiş, kebapçıya dönüşmüş. Üç yıldır sahibi ve işletmecisi olan Ülker Ün'ün kararıyla artık Kaktüs'te, Fatih'teki kebapçı Emin Usta'nın yemekleri sunuluyor. Eski mönü kaldırılmış, kahvaltı servisi bile yok artık. Barı hâlâ duruyor, dilediğiniz kokteyli içebiliyorsunuz.

MÜDAVİMLERE AYAK UYDURDUK
Ülker Ün, Emin Usta'nın yemeklerini çok sevdiği için böyle bir işbirliğine girdiğini anlatıyor. "Emin Usta çok ünlüdür. Müdavimleri arasında Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses var," diye anlatıyor. Zaten Emin Usta'nın Fatih'teki mekanına giderseniz ünlülerle çektirdiği fotoğrafları duvarlarda görüyorsunuz. Yakında Kaktüs Beyoğlu şubesi de bu fotoğraflarla dekore edilecekmiş. Ün, "Müdavimler artık yaşlandı. Çok farklı bir kitlesi var Kaktüs'ün. Bu yüzden bu değişiklik gerekiyordu," diyor. Mönüde ciğer, kanat, karışık Adana, Urfa kebap, kuzu pirzola, tavuk şiş ve tavuk pirzola var. Bardaki frozen makinelerinde ise artık ayran ve şalgam suyu duruyor. Haftanın bir günü içli köfte, bir günü de çiğ köfte çıkacakmış. Bakalım, kebapçı Kaktüs nasıl tepkiler alacak? Son bir not da Cihangir Kaktüs için ekleyelim: Cihangir şubesi konsept değiştirmedi, aynen yolda devam... Tel: (0212) 249 59 79

***

İHTİYAR BALIKÇI'NIN LEZZETLİ MEZELERİ
İstanbul'da yaşayıp, deniz kenarında mükellef bir balık ziyafeti yapmamak olmaz. Ama deniz kenarı illa Boğaz olmak zorunda değil. Balıkçı denilince akla Yeşilköy sahilindeki lokantalar da geliyor. İşte size muhteşem mezeler yiyebileceğiniz, beyaz dekorasyonuyla sıcacık bir mekan: İhtiyar Balıkçı. Yeşilköy Marina'nın en sevimli mekanlarından biri. Mezeleri dört ayda bir mevsimsel olarak değişiyor. Türk mezeleri dışında Rum mezeleri de bulunuyor. Balıklar her gün taze olarak geliyor. Torik Marine ve İhtiyar Salata mutlaka tatmanız gereken mezeler. Rum ve Türk sanat müziği ezgileri eşliğinde yiyorsunuz balığınızı. İstiridye gratin, midye buğulama, bir tür İspanyol yemeği olan zarzuela...Hepsi iştah kabartan cinsten. Üstelik burada fiyatlar Boğaz balıkçılarına oranla çok daha uygun. 60 liraya fiks mönüleri de var. Tel: (0212) 574 22 28

***
FERİYE'DE BİR ÖĞLEN
Boğaz'ın en güzel yerlerinden birinde hizmet veriyor Feriye Lokantası. Genelde yurtdışından misafiri gelen işadamları ve devlet erbabı tarafından tercih edilir. Denize sıfır konumu ve Osmanlı mutfağından örnekler sunan yemekleri de hem şık hem de lezzetlidir. Özellikle şimdi Feriye'nin tam zamanı. Havalar güzelken, deniz kenarında oturup burada yemek yemenin keyfi bir başka. Öğlen yemeklerini daha da hareketlendirmek için de bir uygulama başlatmışlar. Adı Business Lunch. Mayısa kadar saat 12.00-16.00 arasında sürecek Business Lunch'un kişi başı fiyatı 75 TL. Közde patlıcan, Cunda enginarı, pazı yaprağında deniz mahsulleri sarması, isli uskumru ve zeytinyağlı kuşkonmazın bulunduğu tabak geliyor önce masaya; ardından ızgara balık ya da soslu bonfile. Karışık tatlı tabağı ise, iş arkadaşlarınız ya da sevdiklerinizle birlikte yenecek güzel bir öğlen yemeğinin en keyifli noktası... Dilerseniz, kişi başı 75 TL'lik bu mönüye, indirimli fiyatlarla sunulan, beyaz ya da kırmızı şarap da ekleyebiliyorsunuz. Tel: (0212) 227 22 16


BİZE ULAŞIN