PESTOLU KISIR
MALZEMELER
500 gr ince bulgur
2 avuc çam fıstığı
10 adet marine kurutulmuş domates
2 demet fesleğen
2 bardak zeytinyağı
3 dolu avuç fındık
3 dolu avuç toz parmesan peyniri
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
İnce bulguru bir kaseye boşaltın, üzerini kaplayıncaya kadar kaynar suyu ilave edin, ve üzerini bir tülbent ile kapatıp 10 dakika kadar bekletin.
Mutfak robotuna fesleğenleri ve fındığı ekleyin. Çektirirken toz parmesanı ekleyin. Zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek çektirmeye devam edin. Zeytinyağını birden koyarsanız sos kıvamında bağlanmayacaktır. Pestonuz hazır.
10 dakika sonra hafif şişen ince bulgur, ile pestoyu karıştırın ve ince kıyım marine domateslerinizi içine ekleyin.
Yapışmaz tavaya hiç yağ koymadan çamfıstıklarını ekleyin ve biraz kavurduktan sonra kısırın içine ekleyin. Damak tadınıza göre kstra zeytinyağı tuz ve karabiber ilave ederek kısırınızı servise hazırlayın.
***
KÖZ BİBER YATAĞINDA YOĞURTLU PATLICAN
MALZEMELER
9 adet kırmızı biber
3 adet patlıcan
350 gram yogurt
1 diş sarımsak
1 silme çay kaşığı muskat rendesi
4-5 yaprak taze roka
Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Biberlerinizi ocağın üzerinde közleyin, ve sıcakken bir cam kabın içine atıp, üzerine streç film çekin. Kabın içinde biriken buhar 5 dakika içinde köz patlıcanlarınızı üzerindeki zarı kolayca ayıklayabileceğiniz kıvama getirecektir.
Patlıcanları küp küp kesin ve derin yağda kızartın.
1 diş sarımsağı incecik kıyın, sonra tezgahın üzerinde bıçağınızın tersiyle iyice püre kıvamına gelene kadar ezin.
Zarlarını ayırdığınız kırmızı biberlerden birini küp küp kesin , patlıcanlar , yogurt, muskar ve sarımsak ile karıştırıp tuz ve karabiber ile tadlandırın.
Diğer köz biberlerin zarını ve çekirdeklerini çıkartıp servis tabağına yuvarlak oluşturacak şekilde yayın, yoğurtlu patlıcan karışımını ortasına yayın ve kçz biberlerin dışarıda kalan kapaklarını üzerine kapatıp taze roka yaprakları ile servis edin.